Maak kennis met het Ondernemersadviseurs team!

Team coaching

Collectief plezier én presteren samen laten gaan

Bekijk deze diensten


Stel direct je vraag


Maak kennis met het Ondernemersadviseurs team!

Team coaching

Collectief plezier én presteren boven ego's

Stel direct je vraag

Teameffectiviteit

Het voetbalelftal met de hoogste collectieve marktwaarde van alle spelers tezamen is zeker niet altijd ook het best presterende voetbalelftal. Waar ligt dat dan aan? Aan de leider (trainer), het systeem, de communicatie, de wijze van leiding geven, gebrek aan transparantie en duidelijkheid, de financiële middelen, de beloningsverschillen, het vertrek van bepaalde spelers, te veel of juist te weinig vrijheid voor spelers, zwakke plekken in de organisatie, interpersoonlijke verhoudingen, gebrek aan succesbeleving of speelplezier of te veel ego's die hun gang kunnen gaan en anderen beïnvloeden? Al deze mogelijke factoren kun je 1-op-1 kopiëren op teams binnen bedrijven en andere werkomgevingen. Doe je dat, dan zie je dat het altijd draait om dezelfde 5 punten die het verschil tussen zwakke en sterke teams maken. Deze 5 punten zijn onderstaand weergegeven in de zgn. Piramide van Lencioni die ook de basis vormt van onze Team coaching trajecten:

Advisering in elke discipline van ondernemenEen veel gemaakte fout is dat ondernemers, leiders en zelfs adviseurs bovenaan beginnen: het resultaat. Bijvoorbeeld door ineens met allerlei targets, verantwoordings- en controleprincipes te willen gaan werken, of door mensen te vervangen snel betere resultaten te willen halen. Dit terwijl, zoals de piramide laat zien, dat de wereld op zijn kop is. Het begint bij het fundament en zo werk je naar boven. Dat is precies hoe onze team coaches te werk gaan, bottom-up. Met duurzame én meetbare resultaten voor het resultaat als gevolg. Dat vergt wel commitment van de ondernemer of teamleider op deze aanpak en de discipline om niet voor "quick and dirty" grote stappen snel thuis te gaan. Uit zo'n team coaching traject kunnen ook nadere individuele opleidings- of coachingstrajecten als actiepunt voorvloeien.

Teameffectiviteit

Het voetbalelftal met de hoogste collectieve marktwaarde van alle spelers tezamen is zeker niet altijd ook het best presterende voetbalelftal. Waar ligt dat dan aan? Aan de leider (trainer), het systeem, de communicatie, de wijze van leiding geven, gebrek aan transparantie en duidelijkheid, de financiële middelen, de beloningsverschillen, het vertrek van bepaalde spelers, te veel of juist te weinig vrijheid voor spelers, zwakke plekken in de organisatie, interpersoonlijke verhoudingen, gebrek aan succesbeleving of speelplezier of te veel ego's die hun gang kunnen gaan en anderen beïnvloeden? Al deze mogelijke factoren kun je 1-op-1 kopiëren op teams binnen bedrijven en andere werkomgevingen. Doe je dat, dan zie je dat het altijd draait om dezelfde 5 punten die het verschil tussen zwakke en sterke teams maken. Deze 5 punten zijn onderstaand weergegeven in de zgn. Piramide van Lencioni die ook de basis vormt van onze Team coaching trajecten:

Advisering in elke discipline van ondernemenEen veel gemaakte fout is dat ondernemers, leiders en zelfs adviseurs bovenaan beginnen: het resultaat. Bijvoorbeeld door in eens met allerlei targets, verantwoordings- en controleprincipes te willen gaan werken, of door mensen te vervangen snel betere resultaten te willen halen. Dit terwijl, zoals de piramide laat zien, dat de wereld op zijn kop is. Het begint bij het fundament en zo werk je naar boven. Dat is precies hoe onze team coaches te werk gaan, bottom-up. Met duurzame én meetbare resultaten voor het resultaat als gevolg. Dat vergt wel commitment van de ondernemer of teamleider op deze aanpak en de discipline om niet voor "quick and dirty" grote stappen snel thuis te gaan. Uit zo'n team coaching traject kunnen ook nadere individuele opleidings- of coachingstrajecten als actiepunt voorvloeien.

Advisering in elke discipline van ondernemen

Teameffectiviteit verbeteren?

Wil jij je team meer team maken? Je teamprestaties, de samenhang, de verhoudingen, de sfeer, de motivatie of de dynamiek binnen je team verbeteren? Sta je achter bovenstaande principes? Leg dan contact met onze nevenstaande team coaches via onderstaand formuliertje. We reageren dan snel. Je kunt ook direct met hen een online consult inplannen.


Vraag onze coaches!

Team Ondernemersadviseurs

Dominique NelissenDominique is een coach met scherp gevoel voor teamdynamiek, leiderschap en een specialisme in teams waarin familie verhoudingen spelen.

Team Ondernemersadviseurs

Nicole Ehlers

Nicole is met haar ruime ervaring en gecombineerde achtergrond in bedrijfskunde, bedrijfspsychologie en hospitality een top-coach voor teams en hun leiders.

Team Ondernemersadviseurs

Drs. Henk Ceha

Henk houdt zich binnen team coaching met name bezig met het leiderschap van het team en het tackelen van problematiek rondom ego's.

Teameffectiviteit verbeteren?

Wil jij je team meer team maken? Je teamprestaties, de samenhang, de verhoudingen, de sfeer, de motivatie of de dynamiek binnen je team verbeteren? Sta je achter bovenstaande principes? Leg dan contact met onze onderstaande team coaches via onderstaand formuliertje. We reageren dan snel. Je kunt ook direct met hen een online consult inplannen.


Vraag onze coaches!

Team Ondernemersadviseurs

Dominique NelissenDominique is een echte team coach met scherp gevoel voor teamdynamiek, leiderschap en een specialisme in teams waarin familie verhoudingen spelen.

Team Ondernemersadviseurs

Nicole EhlersNicole is met haar ruime ervaring en gecombineerde achtergrond in bedrijfskunde, bedrijfspsychologie en hospitality een top-coach voor teams en hun leiders.

Team Ondernemersadviseurs

Drs. Henk Ceha

Henk houdt zich binnen team coaching met name bezig met het leiderschap van het team en het tackelen van problematiek rondom ego's.