DRS. HENK CEHA

Directie-lid | Sr. Strategisch adviseur & coach


Henk, bouwjaar 1967, is een zeer ervaren ondernemer, investeerder, adviseur en coach. Opgeleid als econoom aan de Universiteiten van Tilburg en Maastricht. Zelf diverse bedrijven "from scratch" gestart, laten groeien en succesvol verkocht.

Naast dit eigen ondernemerschap was hij adviseur en coach van vele honderden andere ondernemers, investeerder en fondsdirecteur.

Dankzij deze decennia lange ervaring aan alle kanten van de ondernemerstafel, heeft hij sterk multidisciplinair overzicht en creatief-analytisch vermogen ontwikkeld. Zijn kracht ligt in de driehoek strategie-marketing-finance en wordt veel gevraagd voor overname-advisering, turnaroundsondernemerscoaching en integrale bedrijfsbegeleiding. In 2022 is hij tot de directie van Ondernemersadviseurs toegetreden als Directeur Adviesdiensten. Henk is bedenker en ontwikkelaar van Ondernemersadviseurs als formule en merk.

Bekijk mijn CV
Contact met mij


Henk Ceha | Directeur Advisering

DRS. HENK CEHA

Directie-lid | Strategisch adviseur & coach


Henk, bouwjaar 1967, is een zeer ervaren ondernemer, investeerder, adviseur en coach. Opgeleid als econoom aan de Universiteiten van Tilburg en Maastricht. Zelf diverse bedrijven "from scratch" gestart, laten groeien en succesvol verkocht. Naast dit eigen ondernemerschap was hij adviseur en coach van vele honderden andere ondernemers, investeerder en fondsdirecteur. Dankzij deze decennia lange ervaring aan alle kanten van de ondernemerstafel, heeft hij sterk multidisciplinair overzicht en creatief-analytisch vermogen ontwikkeld. Zijn kracht ligt in de driehoek strategie-marketing-finance en wordt veel gevraagd voor overname-advisering, turnaroundsondernemerscoaching en integrale bedrijfsbegeleiding. In 2022 is hij tot de directie van Ondernemersadviseurs toegetreden als Directeur Adviesdiensten.

Henk is bedenker en ontwikkelaar van Ondernemersadviseurs als formule en merk.

Bekijk mijn CV
Contacteer mij


Henk Ceha | Directeur Advisering

Henk's tarieven

Klassiek model

Uurtarief waarmee wordt gerekend als je Henk op uren-/offertebasis inschakelt.


 € 165 - € 175


Abonnement

Uurtarief waarmee wordt gerekend als je Henk in een abonnement inschakelt.


 5-10% goedkoper


Strippenkaart

Uurtarief waarmee wordt gerekend als je Henk met een strippenkaart inzet.


 5-10% goedkoper


Henk's tarieven

Klassiek model

Uurtarief waarmee wordt gerekend als je Henk op uren-/offertebasis inschakelt.
 € 165 - € 175


Abonnement

Uurtarief waarmee wordt gerekend als je Henk in een abonnement inschakelt.


 5-10% goedkoper


Strippenkaart

Uurtarief waarmee wordt gerekend als je Henk met een strippenkaart inzet.


 5-10% goedkoper


Henk's CV

Samenvatting

Henk begon in 1991 als vers afgestudeerde bedrijfseconoom de eerste startup spin-off van de Universiteit Maastricht: een innovatieve challenger in de MKB-adviesmarkt. 8 jaar later werd deze door ING overgenomen als strategische acquisitie. Kort daarna stond hij alweer aan de wieg van Nederlands' eerste legal tech, tot en met de strategische verkoop ervan aan ARAG. Ook was hij één van de drijvende krachten achter de toen snelst groeiende restaurantketen van Nederland. Naast dit eigen ondernemerschap was Henk adviseur en coach van vele honderden andere ondernemers, investeerder en fondsdirecteur. Dankzij deze ervaring heeft Henk een kennis- en vaardigheden set kunnen (blijven) ontwikkelen die erg waardevol blijkt voor ondernemingen met vraagstukken in de driehoek strategie-marketing-finance, behoefte hebben aan integrale bedrijfsbegeleiding, ondernemerscoaching of een turnaround "guy". Deze ervaring heeft hij opgedaan aan "alle kanten van de tafel": als serie-ondernemer “from scratch to exit”, als adviseur, coach, investeerder, interim manager en strategisch dealmaker, in een veelheid aan branches. Hierdoor is een sterke multidisciplinaire overview ontwikkeld, is schaken met stakeholders op alle niveaus een 2e natuur geworden en kan hij nieuwe organisaties, producten en markten in korte tijd “in-depth” eigen worden gemaakt.

Opleidingen

Maastricht University

Bedrijfseconomie doctoraal

1987 - 1990

Afgestudeerd als bedrijfseconoom aan de Universiteit Maastricht in 1991. Specialisaties marketing, marktonderzoek, kwantitatieve economie en strategisch management. Zijn thesis won de Wetenschapsprijs van de Economische faculteit en een nominatie voor de Unilever Marketingprijs.

Tilburg University

Economie propedeuse

1986 - 1987

Universitaire economiestudie gestart aan de Tilburgse Universiteit. Aldaar het propedeutisch diploma behaald als sterke theoretische basis, om vervolgens de studie in de bedrijfseconomische richting voort te zetten in het Problem Based Learning system van de Maastrichtse Universiteit

Gooiconsult

Resultaatgericht sturen

1995 - 1998

Intensieve trainings- en coachingstraject bij Gooiconsult gevolgd en afgerond in de jaren 1995-1998 met betrekking tot resultaatgericht sturen van organisaties, waarin het concreet sturen op meetbare doelen centraal stond op zowel organisatie-, afdelings- als medewerkerniveau.

Internet Marketing Unie (IMU)

Online marketing cursussen

2018 - heden

Verschillende (online) cursussen en (online) trainingen gevolgd bij IMU in de jaren 2018 t/m 2022, zoals over SEO, content marketing, affiliate marketing, community building en werken met bijbehorende softwarepakketten als Phoenixsite, TheHuddle en Plugandpay.

Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO)

Professioneel coach

2020 - heden

Henk is als professioneel coach voor ondernemers in 2020 lid geworden van de Nederlandse Orde voor Beroepscoaches (NOBCO), op basis van decennia lang ervaring met coaching van ondernemers in het MKB.

Financieel Opleidings Instituut (FOI)

Certificering als financieringsadviseur

2021

Opleiding als adviseur bedrijfs- en vastgoedfinancieringen gevolgd bij FOI, om als gecertificeerd adviseur financial engineering te mogen opereren vanuit de Credion organisatie. Certificaat behaald in 2021.

Werkervaring

Ondernemersadviseurs

Directeur advisering | strategisch adviseur | Ondernemerscoach

2022 - heden

Sinds 2022 als geestelijk vader en ontwikkelaar van de Ondernemersadviseurs formule toegetreden tot de directie van Ondernemersadviseurs Holding b.v. verantwoordelijk voor de productgroep "Advisering op elk terrein", waaronder vallen Advies van specialisten, begeleiding en coaching en de online kennisdiensten. Richting client-ondernemers is Henk actief met strategisch advies, financieringsadvies, integrale bedrijfsbegeleiding en ondernemerscoaching.

Authentic Stays

Eigenaar

2020 - heden

Authentic Stays biedt sfeervolle accommodaties voor van 2 tot 24 personen. Perfect gelegen om optimaal te kunnen genieten van al het moois, gezelligs en actiefs wat Maastricht, Zuid-Limburg en de Belgische en Duitse grensstreken te bieden hebben. Gekenmerkt door de combinatie van authenticiteit met hedendaags comfort. Het onroerend goed is privé-eigendom en met geautomatiseerde exploitatie en multi channel distributie via o.a. Airbnb, HomeAway, Booking en de eigen website.

Faster Capital

Mentor tech startups

2017 - heden

Faster Capital is een internationale virtuele incubator gericht op tech startups die geen techs in huis hebben. Faster Capital presenteert als als tech co-founder door die techs te leveren in ruil voor aandelen in de startup, die gecoacht worden een mentor zoals Henk. 

Startuptoppers

DGA | startup coach & adviseur

2019 - heden

Startuptoppers helpt startups meer succes te hebben. Met een achtergrond als meervoudig ondernemer, investeerder én ervaren startup-coach. Startuptoppers is in 2022 verkocht aan Ondernemersadviseurs en maakt daar nu onderdeel van uit.

HCH management

DGA | adviseur | interim manager

1995 - heden

HCH management is de advies-, begeleidings- managementpraktijk van Henk Ceha, gespecialiseerd in strategie & partnerships, groei & beheersing, ontwikkeling & verandering en continuïteit & crisis, gericht op wat grotere (MKB-) bedrijven en non-/semi-profits. HCH management is nu samen met Startuptoppers onderdeel van Ondernemersadviseurs.

Stichting Participatie met Dementie

Strategisch adviseur | interim zakelijk leider

2021 - heden

Stichting Participatie met Dementie bevordert de inclusie van mensen met dementie door muzikale interventies zoals het Participatiekoor en Mantelzangers.nl. Henk was interim zakelijk leider en is nog steeds als strategisch adviseur actief voor deze Stichting, met ingang 2023 vanuit Ondernemersadviseurs.

Credion

Adviseur bedrijfs- & vastgoedfinanciering

2020 - 2021

Credion is marktleider in advisering en bemiddeling bedrijfs- en vastgoedfinancieringen. Vanuit Credion Zuid Limburg b.v. heeft Henk in 2021 als door FOI gecertificeerd financieringsadviseur MKB ondernemers geadviseerd over financieringsstructuren, aanvraagstrategieën en daaruit volgende financieringen gerealiseerd.

Stichting Santhosham

Bestuurslid-penningmeester

2016 - 2020

Santhosham heeft als missie de bevordering van de sociale ontwikkeling in de provincie Kerala in Zuid-India. Dit doet zij door de zelfredzaamheid in de plattelandsdorpen te bevorderen via sponsoring van kinderen (school, zorg, gezondheid) en kleinschalige ondernemerschap. Alle bestuursleden werken op vrijwillige basis onbezoldigd.

Gemeente Maastricht

Strategisch adviseur | Projectbureau leider innovatie muziekschool

2018 - 2020

Ontwikkeling als strategisch adviseur van een nieuw concept voor de Gemeentelijke muziekschool Kumulus en implementatie als project bureau leider voor dit veranderingsproces.

Maastricht Homes

Eigenaar

2016 - 2020

Investering, financiering en exploitatie van onroerend goed. Studio's, appartementen en (studenten)huizen op goede locaties in Maastricht. Na verhuurperiode al het onroerend goed succesvol verkocht.

Next Generation Fund

Portfoliomanager

2016 - 2018

Het fondsbeheer van de Smart Capital Network fondsen (zie hierna) is in 2016 overgedragen aan Next Generation Fund (Finles). Ten behoeve van deze overdracht is Henk tijdelijk in dienst getreden als portfoliomanager.

Smart Capital Network

Directeur | coach participaties

2009 - 2016

Een van de eerste echte early stage startup fondsen in Nederland. Focus op startups from scratch ontwikkelen en uitbouwen met kennis, kapitaal en de netwerken van de investeerders. Ook bekend als Sprout groeifonds.

Diverse startups

Member Advisory Boards

2013 - 2018

Diverse memberships van Advisory Boards van innovatieve startups, met als doel te fungeren als denktank en klankbord voor de ondernemers en als actiever verlengstuk van de aandeelhouders.

ScaleUPmanager

DGA | Scale-up adviseur

2016 - 2018

ScaleUPmanager helpt ondernemers over de kloof van startup naar scaleup. Met advies- en corporate finance diensten. In combinatie met deze diensten werd ook selectief de mogelijkheid tot investering geboden. 

G2 - New Business Development

DGA | Participating consultant

1999 - 2009

G2 New Business Development was gespecialiseerd in "transforming ideas into business", vergelijkbaar met een projectontwikkelaar van grond, maar dan met concepten voor nieuwe producten en diensten. 10 jaar na de start is G2 in Smart Capital Network ingebracht. 

Stichting Jong Ondernemen

Mentor student enterprises

2008 - 2013

Mentor voor Jong Ondernemen. Coaching van studenten van de Universiteit Maastricht die een echt bedrijf moeten opzetten op basis van een zelf te ontwikkelen idee, daarmee geld verdienen en dit aan het eind van het project ook weer moeten liquideren.

Gonzales Barbecue Restaurants

Co-founder & aandeelhouder | MT-lid

1999 - 2006

Restaurantformule volledig ontwikkeld en in 43 maanden uitgebouwd van 1 naar 43 restaurants. Op het hoogtepunt verkocht aan opvolgend management. Daarna ging het echter snel bergafwaarts. Vervolgens daarom teruggekocht en daarna ontmanteld.

JuroFoon / HelloLaw

Co-founder & aandeelhouder | MT-lid

1999 - 2008

JuroFoon. Eerste legal tech van Nederland. Juridisch advies via telefoon en internet. Later uitgebreid met advocatennetwerk en paralegal services. 10 jaar na de start geacquireerd door ARAG, die dit internationaal uitrolt als HelloLaw.

Universiteitsbibliotheken Utrecht en Maastricht

Innovator en projectleider verandering

1992 - 1994

De Universiteitsbibliotheken van Maastricht en Utrecht waren in de jaren '90 een van de eerste bibliotheken die de transformatie wilde maken van passief huis van boeken naar leverancier van informatieproducten. Dit op basis van een door Henk Ceha ontwikkeld concept.

Branches & Trends

Co-founder | DGA | marktonderzoeker

1997 - 1998

Marktonderzoekbureau. Als spin off van Business Compass (zie hieronder) apart in de markt gezet om ook grotere bedrijven te bereiken. Gelijk met de ING overname, overgenomen door zittend management. Branches & Trends is nog actief onder die naam.

Business Compass

Founder | DGA | CEO | MKB adviseur

1991 - 1998

One stop shopping adviescentra voor het MKB. Pre-Google tijd. Vernieuwende adviesformule die draaide op de eerste vormen kennistechnologie. 8 jaar na de start geacquireerd door ING in het kader van haar toenmalige MKB Punt strategie.

Universiteit Maastricht

Bedrijfseconomisch adviseur projectbureau

1989 - 1991

Bedrijfseconomisch adviseur bij het Projectbureau ter ondersteuning van het veranderingstraject dat de universitaire diensten doormaakten vanwege de reorganisatie van de Maastrichtse Universiteit. Projectbureau hielp de diensten bedrijfsmatiger te opereren.

ETIL Research group

Marktonderzoeker

1989 - 1990

Groot marktonderzoek verricht binnen ETIL (toen nog Economisch Technologisch Instituut Limburg) naar de kennis- en informatiebehoefte van het MKB in relatie tot het aanbod, in opdracht van o.a. KvK, CBS, EIB en UM. Identificatie knelpunten en ontwikkeling oplossingsconcept.

Publicaties & prijzen

Nu.nl | Economie | Ondernemen

Zo zeg je nee zonder klanten te verliezen!

Interview met Henk op Nu.nl over hoe je nee kunt zeggen tegen klanten als dat moet. Klik hier voor het interview.

Nu.nl | Economie | Ondernemen

Zo vind je investeerders als starter!

Interview met Henk op Nu.nl over hoe startende ondernemers investeerders kunt vinden. Klik hier voor het interview.

Nu.nl | Economie | Ondernemen

Zo vind je de juiste klanten voor je bedrijf!

Interview met Henk op Nu.nl over hoe startende ondernemers klanten kunnen vinden. Klik hier voor het interview.

Masters in change management

Let the data do the talking and the tools do the work

Interview met Henk over veranderingsmanagement in de rubriek "Masters in change aan het woord".  Klik hier voor het interview.

E-book Investeren in het MKB

Innovatieve startups

Interview met Henk over investeren in innovatieve startups.  Klik hier voor het e-book, zie pag. 33.

IEX Participaties.nl

Startup hoeft geen disruptor te zijn

Column op IEX Participaties.nl over de gevaren van het spiegelen aan Unicorns en de wil om disruptive te zijn. Klik hier voor de column.

IEX Participaties.nl

Startup-investeren: spreiding of focus?

Column over investeren in startups en specifiek de vraag of je juist moet spreiden of moet focussen. Klik hier voor de column.

IEX Participaties.nl

Investeren kun je leren

Column over investeren in startups. Klik hier voor de column.

IEX Participaties.nl

Wat investeerders kunnen leren van voetbalclubs

Column over de parellellen tussen investeringen in startups en de ontwikkeling van voetbaltalent. Klik hier voor de column.

Capita selecta

Diverse publicatie uit pre-Google tijd

Enkele gescande publicaties uit de "gedrukte" tijd, met name uit de Business Compass periode. Klik hier voor de publicaties.

Intermediair/Thinktank

Business plan Award fl. 50.000

1994

In 1994 heeft Henk de destijds prestigieuze business plan award gewonnen van Intermediair/Thinktank, ter grootte van fl. 50.000 (= € 22.689) voor het beste business plan van Nederlandse ondernemers met een Universitaire of HBO achtergrond.

Stichting Wetenschapsbeoefening MU

Wetenschapsprijs Economische Faciliteit fl. 1.000

1992

In 1992 heeft Henk de Wetenschapsprijs van de Economische faculteit van de Maastrichtse Universiteit gewonnen, voor de beste afstudeerscriptie (thesis) van de Economische studiereichtingen. Deze scriptie vormde inhoudelijk de basis voor Henk's eerste bedrijf, wat tevens de eerste participatie was van de Universiteit Maastricht in bedrijven van studenten en wetenschappers voortkomend uit deze Universiteit.

Unilever

Nominatie Unilever Marketingprijs

1991

In 1991 werd Henk genomineerd voor de Unilever marketing prijs met zijn afstudeerscriptie (thesis) die hiervoor al genoemd is. Uiteindelijk is de marketingprijs toch naar een consumenten onderwerp gegaan, zoals te verwachten. Henk's nominatie was de enige B2B nominatie.

Henk inschakelen?

Stel dan gerust vrijblijvend je vraag met onderstaand formuliertje. Henk reageert dan zo snel mogelijk. Je kunt ook kiezen uit een van de andere contactopties die je onder dit formuliertje kunt vinden.

Contactopties

Team Ondernemersadviseurs

 Bellen 

+31 (0)85 060 6745

Via dit centrale nummer word je doorverbonden.

 Mailen 

Henk@ondernemersadviseurs.nl

Of gebruik het contactformulier op deze pagina.

 Ontmoeten 

Bel of mail voor een afspraak bij jou of bij ons.

Gebruik het contactformulier op deze pagina.

 Online consult 

Wil je direct een online consult met Henk?

Plan dan hier je afspraak voor een online consult.

 Webinars en podcasts 

Ga naar ondernemersadviseurs.nl/webinars

Zoek daar naar Henk's webinars en podcasts

Henk inschakelen?

Stel dan gerust vrijblijvend je vraag met onderstaand formuliertje. Henk reageert dan zo snel mogelijk. Je kunt ook kiezen uit een van de andere contactopties die je onder dit formuliertje kunt vinden.

Contactopties

Team Ondernemersadviseurs

 Bellen 

+31 (0)85 060 6745

Via dit centrale nummer word je doorverbonden.

 Mailen 

Henk@ondernemersadviseurs.nl

Of gebruik het contactformulier op deze pagina.

 Ontmoeten 

Bel of mail voor een afspraak bij jou of bij ons.

Gebruik het contactformulier op deze pagina.

 Online consult 

Wil je direct een online consult met Henk?

Plan dan hier je afspraak voor een online consult.

 Webinars en podcasts 

Ga naar ondernemersadviseurs.nl/webinars

Zoek daar naar Henk's webinars en podcasts